Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Slow cursor in certain windows
NilsColl
#1 Posted : Tuesday, October 16, 2018 10:15:17 AM(UTC)
Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/16/2018(UTC)
Posts: 3
Location: Sweden

Thanks: 1 times
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
I experience an issue when hovering the cursor over certain parts of the NCrunch windows. The cursor suddenly becomes very slow. It seems to occur only when the cursor changes its appearance, e.g. when something is clickable or in the test window while hovering over the stack trace. The cursor is then displayed with both symbols at the same time and flickering a little.
I have experienced this neither in other parts of Visual Studio nor in any other program on my computer.
1 user thanked NilsColl for this useful post.
michaelkroes on 10/23/2018(UTC)
michaelkroes
#2 Posted : Tuesday, October 16, 2018 12:14:23 PM(UTC)
Rank: NCrunch Developer

Groups: Registered
Joined: 9/22/2017(UTC)
Posts: 45
Location: Netherlands

Thanks: 22 times
Was thanked: 6 time(s) in 6 post(s)
Hi thanks for posting!

Would it be possible for you to make a screencap/recording of this? (https://getsharex.com/ is a program that can do quick screengrabs into gif's) You can send this via our contact form. (https://www.ncrunch.net/Support/Contact).

Could you also if this happens submit a bug report? This might give us some more insight in what the engine is doing.

Could you also provide me with some more information about your setup? Namely:

- Are you using HighDPI settings? (Under windows 10 it's called Scale and Layout under Display settings)
- Windows version
- Visual Studio version
- NCrunch version

Hopefully that will allow us to narrow this problem down a bit more.

Michael
michaelkroes
#3 Posted : Tuesday, October 23, 2018 1:53:22 PM(UTC)
Rank: NCrunch Developer

Groups: Registered
Joined: 9/22/2017(UTC)
Posts: 45
Location: Netherlands

Thanks: 22 times
Was thanked: 6 time(s) in 6 post(s)
1 user thanked michaelkroes for this useful post.
NilsColl on 10/24/2018(UTC)
NilsColl
#4 Posted : Wednesday, October 24, 2018 7:53:16 AM(UTC)
Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/16/2018(UTC)
Posts: 3
Location: Sweden

Thanks: 1 times
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Hi Michael!

The new build resolves the issue, yay!
On the other hand, NCrunch seems to load a lot slower, but that is due to that version being a dev build, I suppose?

/Nils
1 user thanked NilsColl for this useful post.
michaelkroes on 10/24/2018(UTC)
michaelkroes
#5 Posted : Wednesday, October 24, 2018 8:13:16 AM(UTC)
Rank: NCrunch Developer

Groups: Registered
Joined: 9/22/2017(UTC)
Posts: 45
Location: Netherlands

Thanks: 22 times
Was thanked: 6 time(s) in 6 post(s)
Hi Nils,

Good to hear that there is no more flickering/slow cursor!

This build doesn't have any debug code in it. It's a normal release build other than it's not public on the main site. I don't see that fix itself could affect performance in a negative way.

What is going slower? The loading of the projects? Is that consistent after restarting VS?

If it's the UI I think there must be something else going on here. The cursor flickering wasn't very apparent on our machines, I could only see it when I was watching very closely. I'm wondering if you have any programs installed that track mouse movement? Maybe an RSI prevention app? Are you working remotely via Citrix/RDP/VNC on the desktop?

Michael
NilsColl
#6 Posted : Friday, October 26, 2018 9:07:42 AM(UTC)
Rank: Newbie

Groups: Registered
Joined: 10/16/2018(UTC)
Posts: 3
Location: Sweden

Thanks: 1 times
Was thanked: 3 time(s) in 3 post(s)
Hi again!

After som time now it seems everything is back to normal. Maybe my machine was clogged with something else or Visual Studio was having a bad day.
Thanks a lot for the help!

/Nils
1 user thanked NilsColl for this useful post.
michaelkroes on 10/26/2018(UTC)
michaelkroes
#7 Posted : Friday, October 26, 2018 12:03:03 PM(UTC)
Rank: NCrunch Developer

Groups: Registered
Joined: 9/22/2017(UTC)
Posts: 45
Location: Netherlands

Thanks: 22 times
Was thanked: 6 time(s) in 6 post(s)
Hi :)

Good to hear that everything is backup and working!

Michael
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

YAF | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.044 seconds.